Tuesday, June 30, 2015

Update 1: Haircut?

Zo, een blog, dat zou moeten werken om de verschillende activiteiten die wij in Thailand gaan doen bij te houden, en zo kan het "thuisfront" meelezen.

Dag 0:

Schiphol, P3, langparkeren: Verderweg dan je denkt. 
Na iets meer als een uur in de auto eindelijk aangekomen op de parkeerplaats, auto neergezet en hup naar schiphol met de bus. Onderweg hebben we veel parkeerplaatsen gezien voor werknemers, en iedere keer dachten we dat dat P3 was. Maar het bleek steeds verder te zijn. Gelukkig heeft de bus een directe route en waren we binnen 15 minuten op schiphol.
Na het droppen van de baggage (inchecken gaat tegenwoordig via internet) konden we door de "vernieuwde" security bij schiphol. Alles in bakjes en door de nieuwe scanner. Erg spannend was het toch niet (en erg vriendlijk zijn die mensen daar ook niet). Ruim optijd bij de gate en boarden maar, een vlucht van +- 10 uur voor ons.

Dag 1:

Bangkok: Druk, warm en lekker.
Na een vlucht van +- 10 uur zijn we nettjes optijd (13:40) geland in Bangkok. Na een korte immigration check, en een nog kortere zoektocht naar de koffers, staan we in de aankomst hal van Bangkok airport. Na een korte zoektocht naar de schoonouders zijn we met de taxi vertrokken naar het gehuurde appartement.


Eenmaal aangekomen zijn we, na ons te installeren, vrij snel weer vertrokken voor een hapje eten. Met de BTS naar Siam Paragon, om daar te eten bij CoCoIchiban, een Japans curry restaurant. Erg lekker!


Hierna lekker de stad verkennen en als eerste, naar de kapper. Het was al een tijdje nodig en daarom dus maar meteen gedaan. Drie kwartier later het resultaat:

Dag 2:

Don Wai Market: Eten en een stroom van planten
Nieuwe dag: Vroege dag. Al om 7 uur stonden we paraat (of iets wat daarop leek) om erop uit te gaan. Opgehaald werden we door neef Sun. Samen reden we naar de Don Wai Market, links van bangkok. Hier hebben we rond gekeken en Gegeten in een restaurantje aan de rivier, Ook hebben we hier de GoPro getest, video's volgen later.
Na de Don Wai Market zijn we verder gegaan naar de 100 Year Market, een markt waar alle huizen ouder zijn dan 100 jaar (net rechts van Bangkok).

Als laatste hebben we gegeten bij de rooftop bar, Cloud 47, deze bevind zich op de 47e etage van het United Center Building.
No comments:

Post a Comment